Hvilke type Ukraineske kvinder er det du kan møde på diverse dating sites og er de i virkeligheden interesserede i at møde en mand fra vesten, eller får de kickbacks ved at chatte mest muligt med så mange som muligt?

News4you2 har i en periode haft profiler på flere datingsider og der tegner sig et billede som måske ikke er overraskende. Antallet af kvinder der respondere på vores profil, som kommer fra byer som Dornesk, Lughansk, Maripol og andre byer i det østligste Ukraine stiger stærkt igennem september 2014. Der er en tydelig sammenhæng mellem de "krigshærgede områder" og hvor kvinderne der kontakter vores profil kommer fra

En profil der ikke er en adonis-åbenbaring

Den profil vi har lagt ud er en mand i begyndelsen af 50 erne, letter overvægtig, skilt og flere børn fra forskellige ægteskaber. Han er ikke en adonis-åbenbaring, men elsker musik, dans, fest og farver og så går han op i mad og ikke mindst vin.  – Alt i alt en profil der godt kunne matche deres udsendte. – Det med profilens store interesse for vin er sat på for at lodde om det kunne afskrække nogle fra at kontakte profilen, da vi har forstået at Ukraineske kvinder ikke bryder sig om at mænd drikker.

Eksplosiv mail kontakt med unge kvinder

Vi har fået flere hundrede breve på vores profil - Det som har været overraskende er at mange af de kvinder der responder på profilen og som vedbliver at sende breve er mellem 20 og 25 år yngre. De breve vi modtager er af forskellig karakter og meget tyder på at de er dårligt oversat til engelsk og at afsenderen, hvis hun eksistere, ikke helt forstår dybden af det hun har skrevet.

Vi har udvalgt tre som deres udsendte håber på at kunne mødes med når han er i Khrakiv i andet arbejdsmedfør. Det er kvinder, der alle har en uddannelse på plus BA-niveau, er mellem 30 og 42 år og ser godt ud efter det man kunne kalde en dansk model standard. De har også alle tre skrevet breve der har indhold og dybde om end det er tydeligt at deres engelsk kundskaber er meget forskellige.

Vi har med vilje fravalgt de seksuelt orienterede breve, da alle oplysninger tyder på at det kunne være såkaldte skærm dummies – det vil sige trækplaster profiler der skal få dig til at chatte din formue op.

 

 

Mange kvinder springer fra

Undervejs er nogle af kvinderne sprunget fra når vi har fortalt at vi kommer til byen om to – tre dage og siden har vi så næsten ikke hørt fra dem eller også har de givet alle mulige historier om at deres mor lige er blevet syg, de er selv blevet syge og deres bror har lige været ude for en ulykke, så det er bare bad timeing denne gang.

Vi er ikke blevet bedt om at sende penge, så de kunne klare deres problemer, men de har ivrigt fortalt at vi sagtens kan holde kontakten til næste måned over chatten, hvor minutprisen ikke er under 4 kr i min. Så noget kunne tyde på at selv blandt de seriøse kvindelige profiler ligger der et scam begravet eller også, hvad der er en meget sandsynlig mulighed bliver kvinderne nervøse for om de kan stå distancen, når vi melder vores ankomst.

Vi får dog en aftale med to kvinder. - Irena på 38, og Anna på 29

Irena – Jeg kysser ikke alle dem jeg møder

Irena er selvstændig og har et barn på 16 fra hendes første ægteskab. Hun har skrevet seriøst, at hun ikke gør sig nogen illusioner om mænd fra vesten, men er søgende her fordi der skulle være en større chance for at de kan tage vare på sig selv. Mændene altså ”Et første møde mellem dig og mig vil være et kort møde og måske jeg så vil sige ja til at gå ud og spise med dig, men selv hvis vi spiser sammen er det ikke det samme som at jeg kalder dig min elskede eller vil gå i seng med dig” Det er skrevet på et godt engelsk og vi har responderet tilbage at vi ligesom hende er søgende og regner med at hun respektere at vi heller ikke fare til ”fadet”

Sproget i real-life tage luften ud af mange møder

Vi møder Irena i lobbyen på et stort hotel – Det er lidt svært for selvom hun har fået vores mobil nummer er vi til det sidste ikke sikre på at hun vi dukke op. Det med at udveksle mobil numre er i øvrigt svært, for de her datingsites ”censurere” tal og @-tegn, så brugerne af dating-sites har svært ved at udveksle personlige kontaktoplysninger. Men Irena dukker op og deres udsendte drikker en kop kaffe med hende. Her bliver det tydeligt hvor afhængig hun er af den elektroniske oversættelse. Hendes engelsk er af meget ringe karakter, selvom hun har angivet at hun er middelmådig. Og det tegner et billede af hvor svært det må være for disse kvinder at finde den rigtige mand, når sproget i den grad er en hindring.

Hun er herudover rigtig genert og det er deres udsendte også, for han er jo i virkeligheden gift hjemme i Danmark og føler sig derfor pludselig på mental glatis, men det synes at virke befordrende for en samtale der snart foregår via et sms-lignende system på mobilerne, hvis man ikke lige kan udtrykke sig korrekt mundtligt.

Jeg vil møde din familie før vi er rigtig kærester

Irena forklare at hun har betalt et pænt beløb til dating-sitet for at finde en ”rigtig” mand som kan hjælpe hende med at få et nyt liv i vesten, men hun har betingelser. Hun vil have sin datter og formue med og så vil hun gerne lære landets sprog først, så hun kan starte en lille forretning. Jeg skal lige til at afsløre at jeg nok så ikke er den rigtige for hende, da hun siger: ” Men allerførst vil jeg finde ud af om mit hjerte tror på manden og det gør jeg først når jeg har set hans familie, far, mor eller bror”

Hun ser på mig og smiler ”du er mere til hurtig afgørelse” siger hun så. ”Det har jeg prøvet, jeg hører aldrig noget fra den slags mænd” – Der bliver en pause, hvor jeg ikke ved hvad jeg skal sige, for hendes engelsk er ikke så godt og samvittigheden er jo ikke for god. Irena kommer mig i forkøbet og peger på hendes mobil ”Du er jo ikke kommet hertil for kun at møde mig, men hvis du ikke skal noget i aften så kan du give mig middag og jeg betaler for vinen, så kan du få så meget som jeg betaler for” – Hun griner medens jeg læser hendes besked.

Jeg tager en dyb indånding og udsætter min bekendelse til om aftenen.

En klog kvinde

Vi mødes foran en restaurant som hun har valgt og får en fin middag, hvor det lykkedes mig at forklare at jeg er på research for New4You2 . Irena er en klog kvinde – hun smiler – ”Jeg har hele tiden vist der var noget som ikke passede, du ligner ikke de andre mænd. – Dem på sitet –  De tænker kun med det de siger de har i bukserne, så jeg havde forberedt mig på at du havde en hemmelighed som gjorde det umuligt at vi kunne gå til næste niveau”

Kvinderne leder efter mænd som efter en nål nål i en høstak

Det bliver en ice-breaker der medføre at vi får en rigtig god snak om situationen i Ukraine og hvorfor så mange kvinder tilsyneladende næsten prostituere sig. Det er ikke Irenas holdning at kvinderne ønsker at prostituere sig, men at situationen udvikler sig til det billede fordi datingsiderne understøtter billedet af ”lette”, sexy, og hotte kvinder på en sådan måde at det næsten kun at appellere til mænd med et forståelses niveau lidt højre end de dårlige Ukraineske mænd. ”Derfor bliver det som at lede efter en nål i en høstak og du skal være heldig, hvis du finder  "en snaps" også selvom det er en meget lille høstak.

Situationen med de mange tilbud vi har fået på vores profil fra kvinder i Donensk og Lugansk er for hende at se mere en ny udgave af den type af etniske flygtningestrømme der altid har været i kølvandet på en krig – Og den vil blive meget værre hvis russerne vinder – understreger hun.

Anna – Jeg har gennemskuet dig

Anna på 29 år møder vi på sammen måde som Irena, men hun taler til gengæld engelsk og arbejder som journalist for et mindre blad og har hurtigt gennemskuet deres udsendtes ærinde. Hun taler lige ud af posen og nyder at fortælle om hendes land og grunden til at hun er søgende. Hendes ærinde med at finde en mand fra Danmark er bl.a. fordi vi tilhøre verdens lykkeligste folk, men dem hun har mødt indtil nu, har der ikke været meget lykke ved.

Mænd skal lægges ned. Først da ved du hvem de er

Vi taler om sprog og kulturbarrieren og Anna siger lige ud ”Jeg lære mere om en mand på lagnet, end ved at tale med ham i timevis – naturligvis skal han tænde mig, men han er jo på besøg i mit land og jeg kan hurtigt få ham smidt i spjældet, hvis han bliver for grov” Jeg rynker panden og prøver at forklare at vi mænd jo ikke bare kan måles på vores kunststykker på et lagen. Anna griner højt og forklare mig at ”at blot fordi jeg er god at kommunikere med, har hun  jo ingen garanti for at jeg er god i sengen, men er jeg god til begge dele og her bliver det vigtigt,  smiler hun. 

Du skal være god til det med at få bundet aktiviteten i sengen sammen med det vi er her for og har talt om før vi gik i seng med hinanden – Du skal kunne skabe en helhed og holde kontakten mentalt med din kvinde og ikke kun tænke sex og så afslapning og opringning til mor eller hvad det nu er I gerne vil gøre lige bagefter. Først da ved jeg om du er værd at bygge på. – og i den sammenhæng betyder sprogbarriererne mindre hvis du virkelig vil din kvinde og det bliver helt tydeligt når man lige har været fysisk tæt på hinanden. – Gifte mænd får så dårlig samvittighed, selvom de siger de ikke er gift – Det lyser jo op som lyset hos tandlægen og de ligner faktisk en der lige har fået trukket en tand ud selvom de burde have haft en fed forløsning med en af verdens smukkeste kvinder. Slutter hun

 Vil ikke udstilles, men gerne skrive til News4you2

Samtalen med Anna forløber fint og hun har respekt for news4you2 og den lille research vil lige laver, men ønsker ikke sit billede lagt ud på facebook eller i vores artikel. Min mor har ikke facebook, men det har min veninde og hun vil grine af at jeg er blevet brændt af en gammel mand – Det plejer jo at være min rolle, når jeg ikke synes de rykker den rigtige vej.

Anna er en livsstærk kvinde som vi forlader i denne omgang, men hun har lovet at hun gerne vil skrive for news4you2 om hvordan ukrainske kvinder i begyndelsen af 30-erne ser på mænd, børn og det at forberede sig på at finde en mand uden for ens egen baggård (Ukraine), når vi nu alligevel lever i et globalt samfund.

Vi vil have modne og selvbevidste mænd – Vatnisser nej tak

”Det bare noget skidt at I næsten kun sender ”Vatnisserne” ned til os” er Annas afslutnings replik, som på mange måder binder det hele sammen. Der er tydeligvis et behov for en del kvinder i Ukraine for at få en ordentlig mand. Ham de søger for fakta er at mange søger, men begrebet efterspørgsel af ordentlig mand matcher tilsyneladende ikke det som bliver udbudt.Det konkludere vi  da vi (news4you2) i tre sammenhæng har kunnet konstatere at kvinder i Ukraine er stærkt søgende mht at få en mand, men det udbud af mænd som datingsitene  tiltrækker har nogle andre præferencer end dem kvinderne generelt møder og ønsker at møde. Spøgsmålet er så hvad er det for typer af mænd vi sender ned fra Skandinavien?

Det løfter vi en flig af i næste artikel.