Franskmændene kan ikke tale engelsk, og de gider ikke spilde deres tid på andet end et perfekt udtalt fransk. Desuden har Paris kun tre ting der er værd at se; Eiffeltårnet, Triumfbuen og Disneyland.

Det var mere eller mindre den opfattelse jeg havde, da jeg for en uge siden bevægede mig imod Kastrup Lufthavn, med tasken fuld af tøj, kæresten under armen og en idé om at turen ville blive alt andet end fantastisk. Forstå mig ret, jeg var overbevist om at det nok skulle blive en hyggelig tur, men faktisk kunne jeg ikke se hvorfor vi ikke bare kunne bruge ugen i København, og spare de 6000,- på hotellet og flyet derned. Men jeg tog afsted, og jeg sagde ikke noget, for min kæreste havde besluttet sig.

Måske er det mærkeligt at sige, men jeg har udviklet en forkærlighed for Tyskland, og hvis det stod til mig, og vi blod, vold og mord skulle rejse, så havde jeg foretrukket Berlin. Men alle mine forventninger og fordomme blev, som sådanne oftest gør, gjort til skamme.

 

Det viser sig at franskmændene er mere end villige til at tale et mindre en perfekt fransk, og faktisk dumme deres sprog så langt ned, at det faktisk ikke længere kan klassificeres som fransk overhovedet. Aldrig har jeg hørt ordet "alors" (yeah well, red.) udtalt så ofte, og grunden til at de ikke taler engelsk, er ikke at de ikke vil, men at de ikke kan. Og selv da var der overraskende mange der forsøgte sig på engelsk, efter at have opdaget at jeg ikke taler et eneste ord fransk.

 

Den mest undervurderede tursitattraktion i Europa

Det eneste problem jeg så kunne være ladt tilbage med var det med hvad fanden man laver i Paris i en uge. De har jo kun Eiffeltårnet, Disneyland og Triumfbuen? Og hvis man skal se noget som helst skal man stå i kø i flere timer.

NEJ!

Faktisk er den bedste turistattraktion i Paris også den eneste der ikke har nogen kø. De fleste kender Frihedsgudinden der står på Staten Island, der med sine 46 meter, stående ovenpå 47 meter sokkel, er imponerende og for mange et billede på New York. Hun blev givet, af Frankrig, til USA i 1886.
Men i 1889 gjorde det amerikanske folk gengæld, og derfor står der i Paris en lillesøster til originalen. Med sine kun 11,5 meter holder hun et vågent øje med Seinen, og symbolisere "Stormen på Bastillen" i 1789.

Hun står helt alene, ved siden af et udendørs træningsområde (hvis man skulle føle trang til at holde formen i det franske), og er faktisk så overset at der ikke var andre turister i nærheden da vi besøgte hende. Hun er helt klart den korte tur til Pont de Grenelle værd. Om man så har set den i New York eller ej.

 

Alt i alt blev jeg gjort til skamme, og efter at være kommet tilbage til Danmark kan jeg med sikkerhed sige at vi skal tilbage til Paris igen, om ikke andet for at spise maden og se på de skøre franskmænd, der til trods for deres venlig væsen, helt sikkert er mærkeligere end de fleste.