15 års arbejde, hvoraf det meste er frivilligt ligger i ruiner. Tilbage er skammen vreden og afmagten over at blive beskyld for noget som ikke passer af de overmægte kommunale magthavere . Mennesker reagere forskelligt på livets nederlag, men en sommerdag begår, en bestyrelsesformand for en civilsamfundsvirksomhed selvmord. Den udløsende faktor er, at kommunen likvidere den institution hans børn har gået i og som han har forbundet sig til, men ingen, hverken mediere eller politikere reagere. ..

Selvmordsbrev kick-starter for en doku-fiktiv krimi om kommuners magtudøvelse.

Forlaget Krimivalg  har i en fortrolig sammenhæng fået udleveret en kopi af et selvmordsbrev fra en person, hvis ægtefællede arbejdede for en selvejende institution, der blev likvideret af en kommune. Dette brev har været kick-starteren til en krimi om hvad der sker når  en kommune ruller sin magt ud og borger der blot vil gøre et ordentligt stykke arbejde rulles over af kommunens maskine

En krimi-teaser op til kommunalvalget

Kommunernes magt og hvorledes den håndteres er ultra aktuel. Vi høre hele tiden om hvorledes kommunerne træffer afgørelser og hvorledes borgerne ikke bliver hørt eller imødekommet af embedsværket.

Vi har om mindre end en måned et kommunalvalg, hvor der skal vælges byrådsmedlemmer i 98 kommuner. For den almindelige borger kan det nogen gange blive lidt langhåret, når politikere eller embedsmænd forklare deres hensigter.

News 4 You 2  har for at pifte billedet af kommunen lidt op indledt et samarbejde med iværksætter forlaget Krimivalg.dk som pt. arbejder på en doku-fiktiv krimi om en civilsamfundsvirksomhed som er blevet likvideret af en kommune. 

Krimien har arbejdstitlen: Den kommunale Værnemagt og er ikke skrevet færdig, men skrives færdig op mod valget, så følg med her og på vores facebooke. - Vi forventer at denne krimi vil sætte fokus på sider at kommunen du ikke har set som borger og som du måske skal tage med in mente inden du stemmer

Plottet i den Kommunale Værnemagt, handler om kommunens magt og brug af denne

Den kommunale værnemagt starter en fredelig decemberdag  i 2013 efter det næste kommunal valg. Et par håndtag sprænges af rådhusets tunge dør og Kriminalinspektør Madsen involveres i begyndelsen mod sin vilje.

Vi følger Kriminalinspektør Madsen på hans jagt igennem den kommunale verdens mange krinkelkroge. Snart sker der den en mystiske og farlige hændelse efter den anden. Madsen og hans folk har ingen anden udvej end at grave dybere og dybere, men lige lidt synes de at kunne finde de rigtige svar på hvorfor nogen til at begynde med sprang rådhusets dørhåndtag af?

Kriminalinspektør Madsens hvirvles tættere og tættere ind i rådhusets intriger og det som han troede var hvidt er sort.

Langsomt viser der sig en forbindelse mellem BSU. En innovationspræget civilsamfundsvirksomhed, som i krisens navn brutalt er blevet nedlagt af kommunen og en række mystiske kriminelle og banderelaterede hændelser på rådhuset og i byen.

Meget tyder på at nogen måske planlægger en større terroraktion mod centrale personer på byens rådhus. Terrortrussel besværliggør Madsens gammeldags måde at arbejde på, da han udstyres med en "overfrakke" fra PET. En ung selvoptaget agent fra PET, som er mere optaget af at gøre det på den rigtige måde end egentligt at løse en gåde.

Madsen bliver fanget mellem Politiets procedure og egen kreative holdning til ordentligt politiarbejde. Den situation får ham til at gå utraditionelle veje og han alliere sig med en redaktøren fra en online avis i Brønshøj og så sættes der for alvor gang i spillet

Men spørgsmålet er; kan Madsen nå at forhindre en mulig terroraktion?  - Og vil dem som er målet samarbejde med Madsen når han finder dem, så en tragedie undgås?

For dybt inde i kommunen skjuler der sig dunkle hemmeligheder, som kun er kendt blandt en lille sammenslutning af embedsfolk og politikere.

En uhellig alliance, hvis hemmeligheder måske ville få borgerne til at stemme anderledes, hvis de kendte den rette sammenhæng. En virkelighed der ville betyde, at politikere og embedsmænd ikke kunne beholde deres poster efter d. 19.11.2013.

 

Læs de første kapitler og hjælp skribenterne videre

Forfatterne bag den Den kommunale Værnemagt ønsker din hjælp til at skrive en endnu bedre krimi, så læs de første sider og giv dem feed back og gode ideer til hvordan de kommer videre.

De første opstarts kapitler er lagt  ud på nettet og du kan klikke dig ind på dem her

Kapitel 1. Kommunale Håndtag