Fredag den 13. er en dag der forbindes med uheld. Det var fredag den 13. oktober 1307, at utallige tempelherrer  blev fanget, tortureret, brændt på bålet og skatte beslaglagt efter ordre fra Kong Philip IV af Frankrig, derfor blev dagen efterfølgende betraget som en uheldig dag. 

Hvor uheldig dagen egentlig var i et større perspektiv for moderne bankvæsen er ikke lige til at sige. De enkelte tempelherre som blev brændt han nok syntes at den var uheldig, men nyere forskning viser at en mindre gruppe tempelherre antageligvis undslap denne dag og flygtede op i alperne. De Schweiziske alper vel at mærke.

Den gange i 1307 var Schweiz en udørk af bønder og nomadefolk, men under ti år efter at man har haft fredag . 13 er Schweiz et lukket land, med en stærk og effektiv militærmagt, der holder sig for sig selv. Deres hær føre et hvidt kors på en rød bund  der til forveksling ligner det røde kors som tempelherrerne bar på hvid bund. Det er dog ikke det eneste lighedspunkt mellem Tempelherrerne og Schweiz. Tempelherrerne var kendt for at være verdens "første" bankvæsen, som lånte penge efter metoder vi kender i dag og den Franske konge havde lånt rigtig mange penge af Tempelherrerne, så det antages at have været den egentlige grund til at han ønskede dem dømt for kætteri. Nemlig for at få fat i deres mange værdier. 

Det unge Schweiz havde altså et lukket bankvæsen og en stærk hær, der mindede Tempelherrenes som efter sigende skulle have været de bedste soldater på deres tid. Det med at levere de bedste soldater og en professionel hær, der gjorde Schweiz sig også kendt for i næsten 400 år havde hofferne rundt om i europa de såkaldte schweizergardister til at beskytte deres kongelige. Den sidste rest af dette har man i dag i Vatikanet som beskyttes af den såkaldte schweizergarde, der består af unge ugifte mænd fra Schweiz.

Så historien om fredag d 13 endte jo på mange måder godt, hvis den altså er sandt. Tempelherrene fik et "næsten" uindtageligt rige, et føreposition i bankverden, og en stærk hær, der kunne forsvare banken.

Om Fredag d. 13 september 2013 bliver en uheldig dag er ikke til at sige, men der er det særlige ved dagen at det det kun er 6 dage siden, at vi efter sigende skulle have haft en af de mest heldige datoer i historien nemlig d. 07.09.13.

Så vi satser på en heldig fredag -  rigtig god dag fra os på News4You2 til dig