Helle Thorning-Schmidt den dyreste statsminister nogensinde, hvad angår chartrede fly med en samlet omkostning på 4.9 mio. kr i 2012, Hvilket betyder at hun slår Lars Lykke og Anders Fogh med flere længder ud i luksus.

Statsministerens overforbrug af særlig privilegier

Danmarks statsminister har nogle særlige privilegier, når hun rejser på tjenesterejse. Statsministeren kan som udgangspunkt anvende Forsvarets fly til rejser indenfor Europa. Hvis dette fly er optaget, kan statsministeren leje fly fra private operatører. De øvrige ministre i regeringen skal begrunde, hvis de vælger at chartre fly, men det gælder ikke for statsministeren, idet der skal være mulighed for en "effektiv og fortrolig forberedelse" samt fleksibilitet omkring transportløsningen. Ordningen har Helle Thorning-Schmidt da også benyttet flittigt. Siden hun den 3. oktober 2011 dannede regering, har statsministeren frem til den 31. december 2012 været på i alt 50 rejser i såvel indland som udland.

Ikke færre end 36 af de 50 rejser er foretaget med chartret fly og løber op i en samlet sum på 7.477.663 kroner. Det viser åbenhedsordningen om ministres udgifter og aktiviteter oplyser Check-In.dk  På 3 mdr brugte hun samme beløb - 2.500.0000 kr, som Fogh brugte i hele 2006.

Ringe moral eller dårlig planlægger

Enten har Helle Thorning en ringe moral, eller også er hun omgivet af folk der er dårlige til at planlægge, så det kan gøres billigere, fx. via forsvarets fly. I det perspektiv er der nærmest dømt selvmål når Socialdemokraterne vælger at tage emnet op i relation til lars Lykkes for tiden meget omtalte rejser. Statsministeren er i den grad er sårbar her, for hendes rejser og forbrug af dyre fly får Lars Lykkes rejser til at ligne det rene ingenting, og det kan vel ikke sige det var.  Hertil kommer at det altid bliver lidt overgjort når det er nogen fra den røde blok der forbruger af de særlige rettigheder der følger med et offentligt embede

Statsministeriets administrationschef tavs om Lear- Helles forbrug

Statsministeriets administrationschef Torben Skovgaard Andersen  ønsker ikke at kommentere statsministerens brug af chartrede fly. Det gjorde han til gengæld, da Rigsrevisionen henvendte sig efter i en rapport i april 2011 at have konkluderet, at der var behov for at der den tidligere regering stramme op omkring ministrenes brug af chartrede fly. Her måtte Torben Skovgaard Andersen den 27. maj 2011 indkalde samtlige ministerier til en præcisering af retningslinjerne på området. Måske der er behov for en gentagelse af seancen og særligt i forhold til Helle Thorning, der nu ikke længere bliver kaldt Gucci Helle, men "Lear Helle" efter de mange super eksklusive privat jets som hun cahrtre

 

Tak til Sten Nielsen fra NEWS4YOU2 for dette tip